Magazijn verhuizingen

Staat een verhuizing van uw magazijn op de planning? En heeft u niet de juiste materialen, mankracht of geen tijd om het zelf te doen? Dan bent u bij MDO Group aan het juiste adres! Wij staan voor u klaar om alle soorten magazijnverhuizingen voor u te verzorgen. Van statisch tot dynamisch en van fysieke verhuis tot dataverhuis: u kunt het aan ons toevertrouwen.

Wat komt er kijken bij het <span>verhuizen van een magazijn?</span>

Wat komt er kijken bij het verhuizen van een magazijn?

Laat uw verhuizing uit handen nemen door MDO. Wij zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Het verhuizen van zowel een statisch als een dynamisch magazijn is namelijk een flinke klus. Zo moet alles tot in de puntjes geregeld worden. Er komt bij een verhuizing daarom ook heel wat kijken, zoals:

 • Volumebepaling: grootte, gewicht, inhoud;
 • Locatiebepaling: optimale ruimtebesparing;
 • Inventarisatie: stocktelling;
 • Productidentificatie en -fotografie;
 • Data-input: artikelspecificaties, parameters, implementatie WMS;
 • Advies stockbeheer en picking; vast, chaotisch, Fifo, Lifo;
 • Labeling: barcodes, QR-codes, label strips, magneten.
Het verhuizen van <span>statische opslagsystemen</span>

Het verhuizen van statische opslagsystemen

Naast dat MDO Group de verhuizing van dynamische magazijnen realiseert, doen wij dat ook voor statische opslagsystemen. Met een statisch magazijn bedoelen we een magazijn dat ingedeeld is met statische opslagsystemen. Bijvoorbeeld palletstellingen of legbordstellingen. Een verhuizing van een statisch magazijn kan zowel de verhuizing van de opslagsystemen op zich als de verhuizing van de goederen betekenen. Bij een verhuizing van de opslagsystemen zorgen wij voor de demontage, verhuizing én montage in het nieuwe magazijn. De verhuizing van statische opslagsystemen is met andere woorden de meer conventionele vorm van verhuizen. Hierbij worden de opslagsystemen én producten van de ene locatie naar de andere verplaatst zonder bijkomende bewerkingen.

De verhuizing van statische opslagsystemen is vrij ruim en toepasbaar op verschillende sectoren:

 • Industrie;
 • Kantoren, ICT en archieven;
 • Bibliotheken en scholen;
 • Zorgsector: ziekenhuizen, laboratoriums, rusthuizen en apotheken;
 • Beursstanden;
 • Culturele sector: evenementen, kunst, theater.
Het verhuizen naar een <span>dynamisch magazijn</span>

Het verhuizen naar een dynamisch magazijn

Een dynamisch magazijn is een geautomatiseerd magazijn. Bijvoorbeeld een verticaal liftsysteem, miniload- of pallet shuttlesysteem. Een geautomatiseerd magazijn wordt in vele gevallen aangestuurd door een softwareprogramma als WMS (Warehouse Management System).

Bij de verhuis naar een dynamisch magazijn dienen we, naast het verhuizen van de opslagsystemen en artikelen, ook rekening te houden met het locatie- en voorraadbeheersysteem. Er vindt immers zowel fysieke verhuizing als een dataverhuizing plaats.

In eerste instantie dient er aandacht besteed te worden aan een nieuwe locatiebepaling, maar eveneens aan de artikelspecificaties. MDO Group zorgt ervoor dat de verhuizing naar een dynamisch magazijn soepel verloopt en u na de verhuizing weer meteen efficiënt aan het werk kunt gaan.

Magazijnverhuizingen op de planning? <span>Neem contact op voor de mogelijkheden!</span>

Magazijnverhuizingen op de planning? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Gaat u binnenkort met uw bedrijf verhuizen? Dit is natuurlijk een flinke klus waar veel bij komt kijken. Bij MDO Group bent u aan het juiste adres voor uw verhuizing. Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten magazijnverhuizingen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wilt u meer weten
over de mogelijkheden?