Magazijnverhuis voorbereiding

MDO Move realiseerde de afgelopen jaren heel wat industriële verhuisprojecten. Hiervoor werd er geïnvesteerd in opleiding van onze mensen, maar ook in de benodigde materialen zoals verhuiskarren en -dozen, bindmateriaal, hef- en hijstoestelen, transport en andere verhuistools.

Wij zijn de perfecte partner voor al uw professionele verhuizingen. Onze vakkundige consultants en projectcoördinatoren ontlasten u graag en nemen de regie van A tot Z in handen zodat u minimale hinder ondervindt in uw dagelijkse werking. Een sterk uitgeschreven voorbereiding, interne opvolging en communicatie met de klant staan hierbij centraal. 

De aanpak voor het verhuizen <span>van uw magazijn</span>

De aanpak voor het verhuizen van uw magazijn

MDO Group is gespecialiseerd in verschillende types van logistieke ondernemingen, zowel nationaal als internationaal. We verzorgen daarbij niet enkel de fysieke verhuis van uw magazijn, maar trachten een totaaloplossing aan te bieden.

  • Verhuis van goederen en grondstoffen (met of zonder opslageenheid)
  • Demontage, verhuis en montage van uw opslagsystemen (zowel statische opslagsystemen zoals palletstellingen, legbordstellingen, draagarmstellingen, etc. alsook dynamische opslagsystemen zoals verticale liftsystemen, mobiele rekken, etc.)
  • Dataverhuis gekoppeld aan uw magazijnen (bv. implementatie voorraadbeheersysteem, WMS)
  • Verhuis en installatie van machines (productiemachines, hef -en hijstoestellen) en gereedschap (elektrisch, mechanisch, hydraulisch)
  • Elektrische voorzieningen (af- en aankoppelen van uw systemen en de bijhorende bekabeling) via onze zusterfirma MDO Utilities.
  • Verhuis en inrichting van uw kantoren (meubels, computers, printers en andere kantoorartikelen)
  • Daarnaast kan u ook steeds beroep doen op onze diensten voor de projectbegeleiding en advies van uw eigen verhuisprojecten.

Kortom, we zorgen ervoor dat u volledig operationeel bent op uw nieuwe locatie!

Het voorbereiden van <span>uw warehouse verhuizing</span>

Het voorbereiden van uw warehouse verhuizing

Bij elk type project is het belangrijk om de afweging te maken tussen de tijd die je spendeert aan de voorbereiding van de verhuis en de effectieve fysieke verhuis. Het spreekt voor zich dat een goede voorbereiding cruciaal is voor een vlot verloop van de verhuis.

Het allereerste dat dient te gebeuren is het opruimen van het huidige magazijn. Alle dode stock en beschadigde onderdelen dienen zoveel mogelijk verwijderd te worden uit het magazijn.

Daarnaast is de artikelidentificatie, het labelen van de artikels en de locatiebepaling uiteraard ook een belangrijk onderdeel. Hoe meer dit op voorhand in orde is, hoe vlotter de effectieve verhuis zal verlopen.

Stel jezelf de vraag hoe je dit wilt aanpakken. Hierdoor kan je veel tijd winnen tijdens de effectieve verhuis én zal het project efficiënter verlopen. MDO Move kan u bij deze voorbereiding zeker assisteren!

Het transporteren <span>van uw magazijn</span>

Het transporteren van uw magazijn

Wij voorzien steeds een aangepaste vorm van transport op maat van uw project. Afhankelijk van hetgeen verhuisd dient te worden, gebruiken wij verschillende hef- en hijstoestellen (heftruck, reachtruck, schaarlift, verreiker, etc.) en voorzien wij een camionette, meubelwagen of oplegger.

Voor meer industriële toepassingen en de verhuis van machines is er meer uitzonderlijk transport nodig. Via onze pick-and-carry hijskranen verhuizen wij uw zwaarste machines. Dit zijn mobiele kranen die met de last aan de haak kunnen verrijden.

Wilt u meer weten
over de mogelijkheden?