Verhuis en beheer van magazijnen

Staat er een verhuis van het magazijn of een reorganisatie op de planning? Intern of extern? Fysiek of digitaal? Bij MDO Group bent u aan het juiste adres! Met jarenlange ervaring en flexibiliteit is geen enkel project te gek voor ons. Groot of klein. Van de creatie van een tijdelijk magazijn of het dimensioneren van uw voorraad tot de implementatie van een geautomatiseerd magazijn. Daarnaast kunt u ons raadplegen voor advies over uw verhuisproject. De verhuisafdeling van MDO staat voor u klaar! Ontdek de mogelijkheden op deze pagina.

Het verhuizen van industriële rekken

Het verhuizen van industriële rekken

Een magazijnverhuizing kan een uitdagende taak zijn. Bij MDO Group weten we dat als geen ander. Industriële rekken zijn namelijk zware en grote structuren die veel ruimte in beslag nemen. Heeft u hulp nodig bij het verhuis van het magazijn? Bij MDO Group bieden we professionele verhuisservices aan voor industriële rekken van alle maten en soorten. Onze ervaren professionals hebben de juiste kennis, vaardigheden en tools om uw stellingen snel én veilig te verplaatsen, zodat u zich kunt concentreren op uw bedrijfsactiviteiten. Onze verhuisservice omvat:

  • Planning: Wij helpen u bij het maken van een verhuisplan, inclusief de route die zal worden genomen en de benodigde hulpmiddelen.
  • Demonteren: Bij ons kunt u rekenen op vakmanschap. Onze professionals nemen al het werk uit uw handen. Tijdens het demonteren van opslagsystemen halen we de rekken zorgvuldig uit elkaar en verpakken we alle onderdelen zodanig dat deze ‘transport-klaar’ zijn.
  • Transport: Naast dat wij de montage en demontage uit handen nemen, kunnen wij u ook ondersteunen bij het transport van uw rekken.
  • Montage: Wij monteren de stellingen weer professioneel in elkaar op de nieuwe locatie.
Aanpak & voorbereiding <span>tijdens het verhuizen van uw rekken</span>

Een verhuis van het magazijn is een grote klus. U wilt natuurlijk dat deze verhuizing goed en veilig verloopt. MDO weet precies hoe! Wij zorgen ervoor dat uw magazijnverhuizing tot in de puntjes wordt voorbereid. Onze vakmensen zijn goed opgeleid en weten precies hoe zij te werk moeten gaan.

Wij zorgen ervoor dat uw huidige magazijn volledig wordt opgeruimd. Ook de artikelidentificatie kan niet ontbreken voor een soepel verloop van de verhuis van het magazijn. Hoe meer dit op voorhand in orde is, hoe vlotter de effectieve verhuis zal verlopen. Met deze gedegen aanpak staan we in voor een succesvol verhuisproject zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Hulpmiddelen bij het verhuizen van uw magazijn

Handige tools

Hulpmiddelen bij het verhuizen van uw magazijn

Bij een magazijnverhuizing komt veel kijken, maar hier heeft u ook de nodige verhuis- en magazijntools voor nodig. Indien u zelf de tijd en mankracht heeft om uw verhuisproject aan te pakken, maar niet de juiste tools, kunt u deze kopen of huren bij MDO Group. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere verhuiskarren. Met onze verhuiskarren is het zeer eenvoudig om uw goederen overzichtelijk te verhuizen van A naar B. Maar hiermee kunt u ook een tijdelijk magazijn creëren door de goederen op uw opslagsystemen te kopiëren naar de legborden van de verhuiskar. Deze ‘mobiele rekken’ zijn opgebouwd uit een onderstel, vier stijlen en een aantal legborden naar keuze. Elk mobiel rek kan in totaal een belasting dragen van 1000 kg (150 kg per legbord) en de hoogte van de niveaus kan zelf bepaald worden. Daarnaast bieden we ook aan:

  • Verhuisdozen (kunststof of karton)
  • Verhuiscontainers (staal)
  • Allerlei types hef- en hijstoestellen (heftruck, Reachtruck, Transpallet, schaarlift, hoogtewerker,…)
  • Bindmateriaal (verschillende types, wikkelfolie, spanbanden, …)
  • Meetapparatuur (GeoMax laser, dimensiescanner, foto-box, weegschaal)
  • Labelprinters & labels

Met de juiste verhuis- en magazijntools ondervindt uw dagelijkse werking geen hinder en blijven uw goederen consulteerbaar gedurende de verhuis van het magazijn. Heeft u hulp nodig? Onze professionals geven u graag advies over de mogelijkheden in uw situatie.

Creatie tijdelijk <span>magazijn</span>

Tijdens een verhuis van het magazijn wilt u niet dat de huidige werking in het gedrang komen. Staat er een verhuis op de planning, maar heeft u nood aan een tijdelijke opslag? Dan is een creatie van een tijdelijk magazijn de oplossing voor u tijdens de magazijnverhuizing. MDO Group kan een tijdelijk magazijn creëren via mobiele legbordstellingen in een tijdelijke opslagruimte of een volledig magazijn opbouw in een tent dichtbij uw firma. Hierdoor heeft u tijdens de verhuis zo min mogelijk last van hinder. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe we dit tot stand kunnen brengen.

Het automatiseren <span>van uw magazijn</span>

Is uw magazijn klaar voor de toekomst? MDO Group ondersteunt uw bedrijf bij de overstap van een statisch naar een dynamisch magazijn. Zo assisteren wij u bij de implementatie van een automatische magazijn, bijvoorbeeld bij de invulling van een verticaal liftsysteem. Wanneer u kiest voor een verhuizing met behulp van MDO Group, helpen wij u verder met het magazijn van de toekomst. Ontdek de mogelijkheden voor het automatiseren van uw magazijn.

Projectbegeleiding tijdens een </span>magazijnverhuizing</span>

Projectbegeleiding tijdens een magazijnverhuizing

De verhuizing van een bedrijf is een vak apart. Zeker als het gaat om de projectverhuizing van een logistieke organisatie of een magazijn. Staat er bij u een verhuis van het magazijn op de planning? En heeft u niet de mankracht, het materiaal of simpelweg de goesting om de magazijnverhuizing zelf uit te voeren? Dan is het goed om te weten dat MDO Group u kan ontzorgen bij uw projectverhuizing. Wij treden op als de projectbegeleider en zijn de communicatiespil tussen alle betrokken partijen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wilt u meer weten
over de mogelijkheden?