Professionele shuttlesystemen

Bij MDO Group begrijpen we de uitdagingen waarmee moderne magazijnen worden geconfronteerd. De groeiende behoefte aan snelle en foutloze orderafhandeling, maximale opslagcapaciteit en efficiënt ruimtegebruik is een constante druk. Onze geautomatiseerde shuttlesystemen zijn ontworpen om aan al deze eisen te voldoen en uw magazijnprestaties te optimaliseren.

Wat zijn shuttlesystemen?

Shuttlesystemen zijn geavanceerde geautomatiseerde opslagsystemen die gebruikmaken van elektrisch aangedreven shuttles om pallets efficiënt te verplaatsen en op te slaan in magazijnen. Deze innovatieve technologie stelt bedrijven in staat om hun opslagcapaciteit te optimaliseren, de orderafdeling te versnellen en de algehele efficiëntie van hun magazijnactiviteiten te verbeteren.

Onze professionele shuttlesystemen voor uw magazijn

Onze professionele shuttlesystemen voor uw magazijn

Elk magazijn is uniek en heeft specifieke eisen. Daarom bieden we hoogwaardige en professionele shuttlesystemen die ontworpen zijn om aan de specifieke behoeften van uw magazijn te voldoen. Onze shuttlesystemen maken gebruik van geavanceerde technologieën en innovatieve ontwerpen om een efficiënt en geautomatiseerd transport van goederen mogelijk te maken. Of u nu pallets, dozen of andere materialen wilt verplaatsen, onze systemen bieden betrouwbare en nauwkeurige oplossingen. Kiezen voor een shuttlesysteem van MDO Group betekent kiezen voor maatwerk, kwaliteit en betrouwbaarheid. We streven ernaar om uw magazijnprestaties te optimaliseren en u te voorzien van een geautomatiseerd transportsysteem dat de efficiëntie verhoogt, kosten bespaart en de algehele productiviteit van uw magazijn verbetert.

Waar moet u op letten bij het kopen van shuttlesystemen?

Waar moet u op letten bij het kopen van shuttlesystemen?

Bij het kopen van shuttlesystemen zijn er belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Analyseer uw magazijnlay-out en beschikbare ruimte om het juiste type en formaat shuttlesysteem te kiezen.

Begrijp uw specifieke opslagbehoeften, zoals het type pallets, het aantal SKU’s en de dagelijkse doorvoercapaciteit, om een systeem te selecteren dat perfect bij uw vereisten past.

Bepaal het gewenste automatiseringsniveau, of u nu gedeeltelijk geautomatiseerde of volledig geautomatiseerde systemen nodig heeft. Let ook op de betrouwbaarheid en onderhoudsvereisten van het systeem om stilstand en productieverlies te minimaliseren.

Zorg ervoor dat het shuttlesysteem naadlooks kan integreren met uw bestaande magazijnbeheersysteem en andere geautomatiseerde systemen voor een optimale gegevensstroom en algehele magazijnoptimalisatie.

De voordelen van shuttlesystemen

De voordelen van shuttlesystemen

  • Maximaliseer uw opslagcapaciteit: onze shuttlesystemen maken gebruik van slimme opslagmethoden en bieden een hoge opslagdichtheid. Dit stelt u in staat om meer producten op te slaan in dezelfde ruimte, waardoor u kostbare magazijnruimte optimaal benut.
  • Verbeterde orderafhandeling: met de geautomatiseerde shuttles van MDO Group kunt u de orderpicksnelheid aanzienlijk verhogen. De shuttles werken nauwkeurig en efficiënt samen met uw magazijnbeheersysteem, waardoor u snelle en foutloze orderafhandeling kunt realiseren.
  • Verhoogde veiligheid en ergonomie: onze shuttlesystemen verminderen de noodzaak van handmatige palletbehandeling, waardoor het risico op ongevallen en blessures wordt geminimaliseerd. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving en verhoogt de ergonomie voor uw medewerkers.
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid: MDO Group begrijpt dat uw magazijnbehoeften kunnen veranderen. Onze shuttlesystemen zijn flexibel en schaalbaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast en uitgebreid om aan uw toekomstige vereisten te voldoen.
Waarom kiezen voor een shuttlesysteem van MDO?

Waarom kiezen voor een shuttlesysteem van MDO?

Een shuttlesysteem is voor vele situaties een ideale oplossing. Twijfelt u of een shuttlesysteem iets voor u is? Of welke grootte past in uw situatie? De experts van MDO Group helpen u graag hier bij. Met meer dan 20 jaar ervaring en een hoog niveau aan expertise kunt u altijd rekenen op de vakmensen van MDO. Wij zorgen er samen met u voor dat uw shuttlesysteem snel en veilig gemonteerd, uitgebreid én verplaatst kan worden. Benieuwd naar wat MDO voor u kunt betekenen? Vraag uw offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.