Certificering en keuring van Rekken

MDO Group begrijpt als geen ander hoe vervelend technische problemen in uw warehouse, opslagsysteem of stockagemagazijn kunnen zijn. Daarom bieden wij onze klanten een totaaloplossing. Dit doen wij door middel van VCA-gecertificeerde inspecteurs. Bij iedere inspectie geven wij u advies. Ontdek meer over onze certificeringen op deze pagina.

<span>Gecertificeerde</span><br> proffesionals

Gecertificeerde
proffesionals

  • Inspecties worden uitgevoerd volgens de Europese norm NBN-EN 15635 in België én NEN-EN 15635 in Nederland (zie hieronder) en inspecteurs zijn opgeleid tot keurmeester
  • Onze mensen hebben allemaal een certificaat voor een schaarlift/hoogtewerker en heftruck. Sommigen ook voor een reachtruck of voor het bedienen van een specifieke kraan.

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid Gezondheid en Milieu) en is een compleet programma, waarbij dienstverlenende bedrijven structureel en objectief gekwalificeerd worden op basis van hun VGM-beheersysteem. MDO Group voldoet aan alle voorwaarden en is VCA** (2 sterren) gecertificeerd. Enkele voorwaarden om dit certificaat te verkrijgen, zijn onderandere:

  • Beschikken over een RI&E (risico-inventarisatie en evaluatie)
  • Logboek bijhouden van arbeidsongevallen, werkplekinspecties, etc.
  • Operationele medewerkers beschikken over een VCA basis diploma
  • Leidinggevenden beschikken over een VCA VOL diploma
  • Periodieke keuring van middelen en materiaal
  • Doelstellingen op VGM-gebied opstellen en realiseren

 

<span>EN 15635: Stalen opslagsystemen</span>

Gebruik en onderhoud van opslagapparatuur

EN 15635: Stalen opslagsystemen

Deze Europese norm geeft richtsnoeren voor operationele aspecten die van belang zijn voor de structurele veiligheid van opslagsystemen. Dergelijke systemen werken met zware mechanische transportapparatuur die in de nabijheid van statische opslagapparatuur werkt. Deze Europese norm minimaliseert het risico en de gevolgen van onveilige werking of schade aan de constructie. Sommige andere vormen van opslagapparatuur worden slechts gedeeltelijk behandeld en verdere overweging, buiten het bereik van deze Europese norm, kan nodig zijn. Deze Europese Norm geeft richtlijnen in samenhang met prEN 15512, EN 15620 en EN 15629 om ervoor te zorgen dat de bestekschrijver, gebruiker en ontwerper zich bewust zijn van de beperkingen op elkaars gebied om een veilig ontwerp te kunnen maken. Deze Europese norm sluit specifiek opslagapparatuur uit die is vervaardigd uit andere materialen dan staal (met uitzondering van bepaalde accessoires) en apparatuur die is bedoeld voor huishoudelijke opslagdoeleinden.

Wilt u meer weten
over de mogelijkheden?